Welkom bij Musicalgroep Alphense Sterren!

Op deze pagina vind je alle informatie over onze musicalgroep, de voorstellingen, activiteiten, het jaarthema, open dagen en nog veel meer. En natuurlijk lees je hoe je je kunt opgeven voor een nieuw seizoen, dat weldra weer van start gaat!

Over musicalgroep Alphense Sterren

Musicalgroep Alphense Sterren is in 2015 opgericht door Remco Reij en Valerie van Krimpen. Geïnspireerd door het moment, de omgeving en vooral de leuke deelnemers zijn in de afgelopen 5 jaar spraakmakende voorstellingen gebracht op de planken van het Alphense Parktheater. Met afwisselende thema’s als Frrrozen, K3, Kinderen voor Kinderen, Helden, Alles is Liefde heeft een grote groep kinderen van 4 t/m 12 jaar wekelijks veel plezier beleefd bij de musicalcursussen die op zaterdag worden gegeven. Gestart in Parkvilla, maar sinds 2018 in Swaenswijk.

Afgelopen jaar was onze eerste lustrumjaar, wat we met een bijzonder thema “In het Circus” hebben gevierd. Met als klap op de vuurpijl de geplande voorstellingen met een echt Circus in het Europark in Kerk en Zanen. Helaas heeft de Covid-19 situatie de eindvoorstelling verhinderd, echter de voorbereidingen ernaartoe zijn er niet minder om geweest!

Start van het seizoen 2020 – 2021 op 12 september: “Geheimen en Tienersss!”

Op 12 september 2020 start ons nieuwe musicalseizoen voor jong en … sinds dit jaar ‘iets ouder’ 😉. De kinderen van 4 /tm 12 jaar gaan een  leuke voorstelling maken over… Geheimen! Dat wordt spannend!

Uiteraard krijgen kinderen op hun eigen niveau en in hun eigen leeftijdsgroep les. Kijkt u voor een volledig overzicht het schema hieronder.

NIEUW: Dit jaar hebben we een Tienergroep! Iedereen van 11 jaar en ouder kan zich inschrijven voor ons nieuwe musicalproject: Tienersss! Het leukste is dat je als deelnemer zelf mede gaat bepalen hoe de voorstelling eruit gaat zien. Dat betekent dus een heel dynamisch jaar met een open einde. Let op: voor deze groep geldt auditieplicht! Deze worden gehouden op zaterdag 12 en 26 september om 14.30u.

Elke zaterdag lessen in Wijkcentrum Swaenswijk!

Direct aanmelden voor de lessen /  audities

Cursusprogramma Geheimen: ingedeeld naar leeftijd én kunnen: voor elke groep wat wils!

 Onze jongste groep 4-6 is bedoeld als kennismakingsgroep, waarin via spelletjes de eerste stappen worden verkend van de wereld van zingen, dansen en zelfs een beetje toneel spelen. Zij krijgen een uur les per week en zullen spelenderwijs hun weg gaan vinden in de grote fantasie die musical heet!

De groep 7-10 gaat echt aan de slag om hun vaardigheden op het gebied van zang, dans en toneelspelen op een uitdagende manier te ontwikkelen. Als disciplines apart, maar er wordt zeker ook geoefend om de vaardigheden te combineren en samen te brengen in een prachtige eindpresentatie – de musicalvoorstelling! Deze groep traint wekelijks 1,5 uur.

De Talentenklas 10-12 heeft de dragende rollen in de musical en zullen in een intensief maar uitdagend programma gedurende het jaar worden klaargestoomd om zang / dans / toneel naar beste kunnen op de planken te brengen. Voor de Talentenklas moet auditie worden gedaan en zijn maximaal 12 plaatsen beschikbaar. Het is best intensief, maar bovenal een onvergetelijk avontuur, waar hechte en mooie vriendschappen worden gecreëerd.

G-Stars! Vol trots presenteren we de nieuwste groep van Alphense Sterren! Speciaal een groep voor tieners met een verstandelijke beperking, die in hun eigen tempo de theatrale bloemetjes een heerlijk buiten kunnen zetten. Net begonnen en nu al een hele enthousiaste groep deelnemers, dat kan alleen maar spectaculair en hartverwarmend leuk worden..

Groep 1: 4 t/m 6 jaar 09.00 – 10.00u €299,-
Groep 2: G-Stars 10.00 – 11.00u €299,-
Groep 3: 7 t/m 10 jaar 11.00 – 12.30u €399,-
Talentenklas: 10 t/m 12 jaar 12.30 – 14.30u €499,-

Cursusprogramma Tienersss: Ontwikkel je talent en ontdek jezelf!

Nieuw dit jaar is de Tienergroep. Deels bestaand uit de deelnemers die afgelopen jaren hebben meegedaan bij de musicalgroep, maar nu de stap naar de middelbare school gaan maken en zich op een nieuwe manier gaan ontwikkelen.

Alphense Sterren wil graag met deze meiden en jongens meegroeien en lanceert voor het eerst in haar vijfjarig bestaan en speciale tienergroep. Deze groep krijgt net als de Talentenklas 2 uur les per week. Is het dan niet gewoon meer van hetzelfde?? Neen, de deelnemers gaan onder begeleiding van docente Valerie van Krimpen op bijzondere wijze hun eigen belevingswereld onder de loep nemen. Wat gaat er om in je hoofd, wat vind je belangrijk, waar heb je grondig de kolere over in en hoe zou de wereld eruit zien als je een puberende tiener aan het roer laat? 😉 

Dat zijn de dingen die aan bod komen in de 30 weekse cursus en die uiteindelijk samen gaan komen in een ongetwijfeld heel verrassende en bijzondere voorstelling van Tienersss!

Voor deze cursus is het doen van een auditie wel verplicht. Deze worden gehouden op 12 en 26 september om 14.30u in Swaenswijk!

 

Tienergroep: 11 jaar en ouder 14.30 – 16.30u €499,-

Praktische informatie

Repetitiedata seizoen 2020 – 2021

2020 2021
12, 19, 26 september 9, 16, 23, 30 januari
3, 10, 31 oktober 6, 13 februari
7, 21, 28 november 6, 13, 20, 27 maart
12, 19 december 3, 10, 17, 24, april
15, 22, 29 mei
5, 12 juni

Adresgegevens oefenlocatie

Voorstelling (gewijzigd)

De voorstelling van Alphense Sterren vindt onder voorbehoud plaats in Parktheater op de volgende datum:

26 juni 2021

Voorstelling is onder voorbehoud van de COVID-19 maatregelen die op dat moment gelden. Wij houden u hierover op de hoogte.

Tickets zijn te boeken door te mailen naar info@alphensesterren.nl of telefonisch bij Remco Reij via telefoonnummer 06-18555904.