Welkom bij Musicalgroep Alphense Sterren!

Op deze pagina vind je alle informatie over onze musicalgroep, de voorstellingen, activiteiten, het jaarthema, open dagen en nog veel meer. En natuurlijk lees je hoe je je kunt opgeven voor een nieuw seizoen, dat weldra weer van start gaat!

Cursusprogramma “Een musicalreis Om de wereld”. 

Nieuwe start, nieuwe ideeën

We gaan er weer een mooi nieuwe seizoen van maken, waarbij de nadruk meer dan ooit ligt op de interactie tussen de leerlingen onderling én met ons nieuw docenten-duo Tirza en Sascha.

De groep 5 t/m 7 jaar gaat op ontdekkingsreis in de wondere wereld van musical en leert spelenderwijs kennis maken met zingen, dansen en zelfs een beetje acteren! Plezier staat absoluut voorop en door middel van allerlei leuke (rollen)spelen worden ze langzaam wegwijs in wat musical allemaal inhoudt. De lessen duur 60 minuten per week.

De groep 7-9 gaat echt aan de slag om hun vaardigheden op het gebied van zang, dans en toneelspelen op een uitdagende manier te ontwikkelen. Als disciplines apart, maar er wordt zeker ook geoefend om de vaardigheden te combineren en samen te brengen in een prachtige eindpresentatie – de musicalvoorstelling! Deze groep heeft wekelijks 1,5 uur les.

STAR! De nieuwe aanpak van talentontwikkeling. Nieuw dit jaar is de integratie van de Talentenklas en de Tieners. Met onze nieuwe STAR! benadering willen we alle deelnemers uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. Met orginele trainingen, workshops, out-of-the-box opdrachten stimuleren we de creativiteit, fysieke conditie en natuurlijk het juiste gebruik van je stem in woord en muziek. Hoewel we met verschillende (leeftijds)groepen werken is de aanpak gericht op de afwisseling tussen het werken in kleine afzonderlijke groepen en teambuilding met elkaar. 

Groep 1: 5 t/m 7 jaar 09.00 – 10.00u €299,-
Groep 2: 7 t/m 9 jaar 10.00 – 11.30u €399,-
Super Sterren: t/m 13 jaar 11.30 – 13.30u €499,-
Super Sterren: t/m 18 jaar 13.30 – 15.30u €499,-

Ticket to Ride – bepaal je eigen route naar succes

Nieuw dit jaar bij Alphense Sterren: Ticket to Ride – het toegangsbewijs voor je eigen wereldreis. Een reisdocument waarin je zelf een route uitstippelt om je wensen en je ambities te verwezenlijken. Aan het begin van het jaar krijg je van ons een document waarop je samen met je docent mag invullen wat je allemaal zou willen ontdekken het komend musicalseizoen. Dat kan een liedje of een dans zijn die je graag zou willen leren. Maar misschien heb je wel een gerichtere ambitie om bijvoorbeeld je stem te verbeteren of met meer zekerheid op het podium te staan. 

Wij gaan je helpen om jouw reis de moeite waard te maken en samen de wereld van je eigen kunnen te verkennen.

Even voorstellen – De nieuwe juffen van Alphense Sterren 

Tirza de Bruijn & Sascha Horsman

Hi allemaal! Mijn naam is Tirza de Bruijn en ik ben net als jullie dol op dansen, zingen en acteren. Ik vind het zelfs zo leuk dat ik jullie daar graag in wil begeleiden. En daarom ben ik vanaf aankomend schooljaar jullie nieuwe musicaldocent. 

Wat kun je verwachten van mijn lessen?
Samen met jouw groep ga je aan de slag om je kwaliteiten in zang, dans en spel te verbeteren. Waarbij alles wordt aangepast aan jullie eigen niveau. Een toffe choreo op de nieuwste hit, een grappige scene met je vriendjes en vriendinnetjes of zing een cool lied uit je favoriete musical. Maar natuurlijk draait het vooral om het plezier wat je aan dit alles beleeft, we maken er een echt feestje van!

Gelukkig sta ik er niet alleen voor en krijg ik hulp van Sascha Horsman. Samen studeren wij aan de Dutch Academy of Performing Arts. Sascha zal veel achter de schermen helpen maar zal mij ook ondersteunen in het lesgeven en alles wat daar bij komt kijken. Samen gaan wij er voor jullie een fantastisch jaar van maken met een te gekke afsluiting: een musicalreis om de wereld! Dit wil je niet missen, geef je daarom nu op!

Over musicalgroep Alphense Sterren

Musicalgroep Alphense Sterren is in 2015 opgericht door Remco Reij en Valerie van Krimpen. Geïnspireerd door het moment, de omgeving en vooral de leuke deelnemers zijn in de afgelopen 6 jaar spraakmakende voorstellingen gebracht op de planken van het Alphense Parktheater. Met afwisselende thema’s als Frrrozen, K3, Kinderen voor Kinderen, Helden, Alles is Liefde heeft een grote groep kinderen wekelijks veel plezier beleefd bij de musicalcursussen die op zaterdag worden gegeven. Gestart in Parkvilla, maar sinds 2018 in Swaenswijk.

Praktische informatie

Repetitiedata seizoen 2021 – 2022

2021 2022
4, 11, 18, 25 september 15, 25, 29 januari
2, 9, 30 oktober 5, 12, 19 februari
6, 20, 27 november 12, 19, 26 maart
04, 11, 18 december 2, 9, 23, april
14, 21, 28 mei
4, 11, 18* juni (*voorstelling)

Adresgegevens oefenlocatie