Ons complete programma van (na)schoolse muzieklessen en leuke workshops!

Muzieklessen na schooltijd

Vind jij muziek maken ook te gek? Vraag dan of jouw school zich al heeft aangemeld voor muzieklessen op school na schooltijd!

In 3 blokken van 10 lessen kun je het hele jaar meedoen met superleuke muziekcursussen die direct aansluitend aan schooltijd worden gegeven! Samen met schoolgenootjes leer je op een eigentijdse manier je favoriete instrument bespelen!

Met alle moderne leermiddelen zoals leuke apps, online lesmateriaal en behulpzame instructievideo’s!

Leer de leraar

Niet alleen leerlingen krijgen de kans om na schooltijd muziek te maken. We hebben ook een speciaal programma gemaakt om docenten in het basisonderwijs in korte tijd te leren hoe ze zichzelf op gitaar op keyboard kunnen begeleiden tijdens het zingen met de klas!

Met de 10 weekse cursus “leer de leraar!” bent u al in staat om samen met de leerlingen muziek weer een mooi plaatsje te geven in het dagelijks ritme van uw klas!

Vernieuwende workshops

Naast ons doorlopende programma geven we ook superleuke workshops. Zowel tijdens het lesprogramma als ook na schooltijd!

DJ workshops, band-in-een-dag, een muziekquiz, optredens met sing-a-long en natuurlijk een programma op maat dat bijvoorbeeld perfect past in uw themaproject. Neem gerust contact op via 06-18555904 of info@alphensesterren.nl voor meer informatie!

Ons aanbod voor naschoolse muzieklessen 2020 – 2021

Piano / keyboardles

“Het meest veelzijdige instrument ter wereld.” Dat is een mooie omschrijving van de piano. Van klassiek tot house en van solo-instrument tot de ideale begeleiding, de mogelijkheden op toetsen zijn groot.

En het keyboard biedt daar nog een aantal mogelijkheden bij.  Wat te denken van allemaal verschillende geluiden, een ritmebox  en verschillende begeleidingsstijlen. Daarmee kun je op verschillende manieren jezelf ontwikkelen en je muzikale voorkeuren ontdekken.

Een goed keyboard hoeft helemaal niet duur te zijn. Via ons kun je tegen een lage prijs een goed instrument aanschaffen, waar je de eerste jaren uitstekend mee vooruit kunt, tot aan je eerste optredens aan toe. En omdat het ook op batterijen werkt kun je overal spelen!

Doe mee met de proefles of geef je op voor de cursus bij jou op school!

Gitaarles

 

Lijkt het jou ook zo gaaf om op het podium een scheurende gitaarsolo te geven voor uitzinnig publiek?? Of ben je juist meer van de rustige ballads in de huiskamer? Of het begeleiden van een goede vriend(in) die mooi kan zingen? Het maakt niet uit wat je wilt, bij ons kun je de basis leren van gitaarspelen op een leuke manier.

Je leert meteen liedjes, we maken gebruik van een handige apps, waarmee je thuis kunt oefenen in je eigen tempo. En het allerbelangrijkste – en leukste: je leert samen te spelen met anderen.

Is het duur? Nee hoor, vanaf €12,50 per week krijg je 30 minuten les in een groep met andere enthousiaste leerlingen. En vind je het toch te moeilijk, of niet zo leuk als dat je dacht, dan kun je altijd na blok 1 weer stoppen. Natuurlijk moedigen we je aan om door te zetten. Want alle begin is moeilijk. Maar na de eerste stappen wordt het steeds leuker!

Lijkt het je leuk maar twijfel je nog? Doe dan mee met onze gratis proefles en kijk of je het leuk vindt! Gitaren in verschillende formaten liggen klaar om uit te proberen. 

Nieuw: Pop/Musical koor!

 

Het mooiste instrument heb je altijd bij je! Maar hoe moet je ‘m gebruiken? Dat leer je als je zangles neemt bij Alphense Sterren.  

De zanglessen van Alphense Sterren zijn heel bijzonder. Onze zangdocent vormt een schoolkoor van alle in de wijk gelegen basisscholen en geeft in twee leeftijdsgroepen (groep 3 t/m 5 en groep 6 t/m 8) wekelijks zangles. Op een leuke en speelse manier leer je hoe je je eigen stem onder controle krijgt en mooi kunt krijgen én houden. Maar ook hoe je samen leert zingen, door goed naar elkaar te luisteren. 

In september 2020 gaat het Kerk & Zanen Schoolkoor van start. Leerlingen van Het Vianova, De Vroonhoeve, Het Mozaïek, De Fontein, De Meridiaan & De Wereldwijzer kunnen hier aan deelnemen!

Vanaf slechts €5,- per week les van een professionele musicaldocent!

Klik hier voor meer informatie of geef je direct op

Tarieven voor naschoolse muzieklessen 2020 – 2021

gitaarles

Op basis van 30 minuten les per week

groepsles 3 – 5 leerlingen –> €15,00 p.p.p.w.

groepsles 6 – 8 leerlingen –> €12,50 p.p.p.w.

keyboardles

Op basis van 30 minuten les per week

groepsles 3 – 5 leerlingen –> €15,00 p.p.p.w.

groepsles 6 – 8 leerlingen –> €12,50 p.p.p.w.

Pop/Musical koor  

Op basis van 45 minuten les per week

Leerlingen groep 3 t/m 5 

6 – 10 deelnemers –> €6,00 p.p.p.w.

10+ deelnemers    –> €5,00 p.p.p.w.

Leerlingen groep 6 t/m 8 

6 – 10 deelnemers –> €7,50 p.p.p.w.

10+ deelnemers    –> €6,00 p.p.p.w.

Dynamische groepslessen op je eigen niveau!

Het belangrijkste kenmerk van de naschoolse muzieklessen van Alphense Sterren is leren met elkaar. Groepslessen zijn leuk, goed voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden en enorm stimulerend voor alle leerlingen.

Natuurlijk heeft iedereen wel eens offday of een drukke week. Dan is het goed, leuk en ontspannend om met elkaar het plezier van muziek (leren) te ervaren. 

Muziek leren spelen is leuk, maar ook best lastig. Daarom is het goed om bij elkaar af te kijken – hier mag het! – en te luisteren naar hoe anderen de oefeningen doen.

Probeer een instrument 10 weken uit!

 

De gitaar- en keyboardcursussen bestaan uit 3 blokken van 10 lessen, die gedurende het schooljaar worden gegeven aan alle geïnteresseerde leerlingen van groep 3 t/m 8.

Twijfel je, of weet je niet welk instrument het beste bij je past? Kom dan eerst naar onze gratis en vrijblijvende proefles en boek vervolgens een blok van 10 lessen om het zelf te ervaren. 10 tegen 1 dat je het leuk vindt! Maar als het toch niet aan je verwachtingen voldoet, kun je altijd na een blok weer opzeggen!

“Remco geeft vakkundig, vernieuwend en met een groot gevoel voor muzikaliteit les aan zowel beginners en gevorderden. Spelplezier staat voorop, en dat straalt hij aan alle kanten op aanstekelijke wijze uit!”

Leerling basisschool De Vroonhoeve

Maak gebruik van handige apps!

Met de handige meespeel apps, beschikbare videotutorials en verschillende benadering van liedjes kun je op de manier oefenen die het beste bij jouw wensen en kunnen aansluit!

Je kunt met en zonder begeleiding oefenen, zelf het tempo van de begeleiding bepalen en zelfs de stijl aanpassen om jezelf te prikkelen om je vaardigheden naar het volgende level te tillen!

Dat is handig en maakt leren ook leuk!

Altijd online beschikbaar huiswerk

Belangrijk in een tijd dat de leermiddelen je van alle kanten ‘aan komen vliegen’ is overzicht. Alle bladmuziek, meespeel-liedjes, instructievideo’s en andere informatie is op elke moment vanaf elke plaats te bereiken in de Cloud!

Zo kun je altijd zelf een printje maken als je een keer je blaadje bent kwijtgeraakt of toch nog een keertje graag de video wilt terugzien waarin je uitgelegd wordt hoe je het moet spelen. Handig toch!

Huur of koop een passend instrument bij Alphense Sterren!

Een geschikt instrument is fundamenteel om enthousiast muziek te kunnen maken! Maar wat is een goed instrument? Dat hangt van veel factoren af. Alphense Sterren biedt de mogelijkheid om een instrument voor u te kopen of te verhuren voor bepaalde tijd. Wij hebben namelijk het uitzoekwerk al vóór u gedaan. Dat bespaart u een hoop zorgen en tijd. Uiteraard mag u ook zelf een instrument aanschaffen en laten beoordelen door ons of wij denken dat deze geschikt is voor de lessen.

Wilt u meer weten of instrumenten huren of kopen? Klik dan hier voor meer informatie.

 

Interactieve lessen

De muzieklessen van Alphense Sterren kenmerken zich door veel interactie. Interactie tussen de leerlingen onderling, maar ook  samenspel met de leraar en met leerlingen op andere instrumenten. We maken gebruik van interactieve en moderne leermiddelen zoals het gebruik muziek-apps en leuke instructie-video’s!

De 5 voordelen van onze lesmethode!

Direct na schooltijd     Groepsles     Online lesmateriaal     Interactieve lesmethode     10 weken proberen