Het leukste zomerkamp van Nederland – in Alphen a/d Rijn!

Het Alphense Summercamp 2021 is van 26 t/m 30 juli

In samenwerking diverse verenigingen en clubs uit Alphen a/d Rijn organiseert Alphense Sterren voor de 2e keer het Alphense Summercamp voor alle kinderen van 7 t/m 15 jaar! Boordevol leuke en verrassende activiteiten, een bonte avond met bbq en kampvuur en een natuurlijk overnachting in je eigen tent voor wie dat wilt!

Lees hieronder informatie over hoe je je kunt inschrijven  – samen met je vriendjes of vriendinnetjes, wat we allemaal gaan doen en wat je nodig hebt voor deze fantastische week vol plezier!

5 dagen kamp

voor maar €99,-

Aantal dagen tot Summercamp

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Voor de 2e keer organiseert Alphense Sterren dit jaar in samenwerking met diverse verenigingen en sportclubs het Alphense Summercamp!

Na het succes van 2020 gaan we dit jaar niet 4 maar 5 dagen voor een week met heel veel zomerpret, hopelijk mooi weer, lekker eten en drinken en uiteraard bergen gezelligheid.

Er zijn twee leeftijdsgroepen: 7 t/m 10 jaar + 11 t/m 15 jaar

We verzamelen elke dag op een andere locatie. Zo komen we in aanraking met diverse leuke Alphense verenigingen en de mooiste plekjes van onze stad!

Het is Alphense Summercamp is voor iedereen. En daar hoort natuurlijk heel veel sport en spel bij. Maar het belangrijkste is een supergezellige week. Dus we gaan voor de “Olympische” gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen!

Het Alphense Summercamp speelt zich af op diverse locaties. Alle locaties zijn goed bereikbaar met de fiets en de auto.

Op dit moment zijn we nog druk in gesprek met diverse partijen over een enerverend en afwisselend programma. Hieronder vind je binnenkort het schema met de verschillende activiteiten en locaties per dag*. Kijk maar eens in het overzicht verderop op deze pagina wat we vorig jaar allemaal voor leuks hebben gedaan!

 

*Sommige onderdelen zijn afhankelijk van de weersomstandigen. Bij slecht weer hanteren we alternatief indoorprogramma

 

Ochtend

Middag

Avond

Ma 27 juli

Di 28 juli

Wo 29 juli

Do 30 juli

Vr 31 jul

 

 

Wat is er leuker dan een kampovernachting, compleet met kampvuur, bonte avond en natuurlijk keten!!

Op de laatste avond mogen alle kinderen van 9 jaar en ouder in hun eigen tent overnachten! Uiteraard met begeleiding en de nodige voorzorgsmaatregelen, mochten de deelnemers midden in de nacht toch last van heimwee krijgen, of bang zijn voor de wilde dieren 😉

Een geschikt terrein in sportpark De Bijlen zal dienst doen als kampeerlocatie voor donderdag 30 juli. Kinderen wordt gevraagd zelf een tent en slaapspullen zoals een luchtbed, slaapzak en zaklantaarn mee te nemen. Wij nemen de sanitaire voorzieningen voor onze rekening. Er zal gedurende nacht voldoende kampleiding aanwezig zijn om de kinderen te begeleiden.

Mocht uw kind bepaalde medicatie slikken, dan worden we daar graag van te voren van op de hoogte gebracht. Voor eventuele vragen kunt u natuurlijk contact opnemen met ons: Remco Reij 06-18555904 of info@alphensesterren.nl.

Het is altijd handig om goed voorbereid op stap te gaan! Dus hieronder is lijst gemaakt met zaken die heel handig zijn als je straks op kamp gaat.

“Ik ga op vakantie en ik neem mee”:

 • Een goed humeur
 • Lekker zittende kleding die een beetje vies mag worden
 • Sportschoenen of gympen
 • Een trui en een joggingbroek
 • Een extra paar sokken
 • Een windjack of dun jasje
 • Zwembroek / bikini
 • Handdoek
 • Slippers
 • Drinkfles met water
 •  Zonnebril
 • Pet / hoed
 • Zonnebrand crême
 •  Een briefje met daarop vermeld medicijngebruik of bijzondere dieet-voorschriften
 • Een blocnote en een pen

Voor de kampeerders (9+)

 • Tent
 • Luchtbed of matje
 • slaapzak
 • zaklamp
 • toilettas met tandenborstel, tandpasta, kam, etc
 • pyjama
 • washandje+handdoek
 • WC rol (je weet maar nooit)
 • Schoon ondergoed

Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen die zowel door de gemeente als het RIVM worden gehanteerd. Op het moment van schrijven is het toegestaan onder bepaalde voorwaarden een jeugdkamp te organiseren. Mocht hierin verandering optreden door aangepaste regelgeving, dan houden we u uiteraard via deze website en de media op de hoogte.

Alhoewel wij geen 100% zekerheid kunnen geven over het voorkomen van besmettingsgevaar, zullen wij extra zorg en aandacht besteden aan het hanteren van maatregelen ter vergroting van de persoonlijke hygiëne.

Wij gaan hierbij uit van de protocollen die zijn opgesteld die zijn opgesteld m.b.t. het houden van jeugdkampen in Nederland. Voor uitgebreide informatie over COVID-19 en de landelijk geldende richtlijnen verwijzen we u naar www.rijksoverheid.nl/corona.

Aanvullend op deze richtlijnen vragen wij u om de kinderen op de volgende manier voor te bereiden.

 • Bij verkoudheidsklachten of koorts dit voor aanvang van het dagprogramma melden bij de kampleiding
 • Voor deelname aan het programma thuis de handen goed met zeep wassen.
 • Tussendoor en bij toiletgebruik de handen met desinfecterende zeep wassen
 • Alleen eten /drinken uit eigen beker of met eigen bestek
 • Voor en na het eten de handen met desinfecterende zeep wassen
 • Tijdens het eten 1,5m afstand bewaren tot de kampleiding

 Het is onze missie het Alphense Summercamp 2021 bereikbaar te maken voor iedereen van 7 t/m 15 jaar. Daartoe zijn wij druk om met behulp van sponsoring het inschrijfgeld zo laag mogelijk te houden. 

We bieden een compleet verzorgd programma van 5 dagen aan met veel en spectaculaire activiteiten voor €149,-. Daarnaast is het “all inclusive”, hetgeen betekent dat eten en drinken is inbegrepen.

Bent u niet in de gelegenheid het volledige inschrijfgeld te betalen, of kent u iemand die heel erg geholpen zou zijn bij een duwtje in de rug?Neemt u dan contact op met ons via telefoonnummer 06-18555904 of info@alphensesterren.nl voor het bespreken van een mogelijke gemeentelijke bijdrage.

Super Staff gezocht: 16 – 25 jaar

Ben je tussen 16 – 25 jaar oud en vind jij het leuk om het Summercamp op een enthousiaste manier te begeleiden?  Meld je dan aan en begin je vakantie goed. Je ontvangt €75,- vergoeding voor 5 dagen Summercamp! Klik hier voor aanmelding en info.

Meld je vereniging hier aan!

Is jullie club de ideale partner van het Alphense Summercamp? Wij zoeken Alphense verenigingen die invulling willen geven aan een dagdeel vol leuke activiteiten voor de deelnemers. Aanmelden en informatie inwinnen kan via Remco Reij – tel 0618555904 – of via info@alphensesterren.nl.

Het Alphense Summercamp 2021 is natuurlijk…

Veel sport en veel spel

Maak kennis met nieuwe sporten dankzij onze samenwerking met diverse verenigingen in Alphen a/d Rijn!

Bonte avond, BBQ en overnachting

Het kamp is helemaal compleet met bonte avond, een BBQ bij het kampvuur en voor alle kinderen vanaf 9 jaar een overnachting!

inclusief eten + drinken

Het Summercamp is volledig verzorgd, dat wil zeggen dat alle maaltijden en lekkere (gezonde) tussendoortjes zijn inbegrepen!

Boeiende workshops

Alphense Sterren geeft samen met dansschool D-Beatz speciale Summercamp workshops dans en musical!

Voor iedereen wat wils

Het belangrijkste van een leuk kamp is gezelligheid!  En onder dat motto gaan we allemaal leuke activiteiten beleven – plezier staat voorop!

Meer zin en minder geld?

We proberen het Summercamp voor iedereen financieel haalbaar te maken. Voor minder draagkrachtige gezinnen is een tegemoetkoming mogelijk. Lees meer daarover bij de info over het inschrijfgeld.

INSCHRIJFFORMULIER

JA!

 

Ik wil graag deelnemen aan het Alphense Summercamp 2021!

Ik ga akkoord met richtlijnen en  voorwaarden zoals deze op de site zijn vermeld.

Ik ontvang na het versturen van een volledig ingevuld inschrijfformulier een bevestiging per email met een uitgebreid programma en betaalverzoek van €99,-