Veel sport en veel spel

Maak kennis met nieuwe sporten dankzij onze samenwerking met diverse verenigingen in Alphen a/d Rijn!

Bonte avond, BBQ en overnachting

Het kamp is helemaal compleet met bonte avond, een BBQ en voor alle kinderen vanaf 9 jaar die willen een overnachting!

inclusief eten + drinken

Het Summercamp is volledig verzorgd, dat wil zeggen dat alle maaltijden en lekkere (gezonde) tussendoortjes zijn inbegrepen!

Het Alphense Summercamp 2024 is van 15 t/m 19 juli

In samenwerking met de allerlei partijen hebben we weer een superleuk programma samengesteld voor de eerste week van de zomervakantie! Natuurlijk weer een grote variatie aan activiteiten, met veel sport en spel, waterpret, speuren, BBQ’en en voor iedereen van 9 jaar en ouder een overnachting in je eigen tent!

Lees hieronder informatie over ons programma en hoe je je kunt inschrijven. 

Plan je eigen ideale vakantie!

Het Alphense Summercamp is zo ingericht dat je mee kunt doen op de dagen die jou het beste uitkomen, of het leukste zijn voor jou. Natuurlijk kun je je ook voor het hele kamp inschrijven en laten verrassen wat je allemaal voor leuks gaat doen. 

Mocht je na het meedoen van een dag toch besluiten om de andere dagen ook mee te willen doen, dan kun je dat aangeven bij ons en bijboeken. Bij sommige activiteiten geldt onder voorbehoud van beschikbaarheid! 

Inschrijfgeld

De kosten voor het gehele Summercamp bedragen slechts 135 euro, inclusief eten+drinken en alle activiteiten. Voor de kinderen die het donderdagavond-programma willen meedoen bedragen de kosten 10 euro. Dit is inclusief BBQ en avondprogramma. Als je wilt kun je ook blijven overnachten in je eigen tent! De kosten daarvan zijn 10 euro. Dat is inclusief een ontbijt de volgende morgen.

Wil je een dag meedoen aan het kamp, dat kan natuurlijk ook. Je betaalt dan het dagtarief. Als je uiteindelijk alle dagen meedoet, betaal je ook het bedrag van 135 euro!

Bij het programma vind je de prijzen voor die dag.

Locaties

Het kamp speelt zich af op diverse locaties in Alphen a/d Rijn. Alle locaties zijn goed bereikbaar per fiets en per auto. De locaties zijn onder voorbehoud, in de week voorafgaand aan het kamp wordt het definitieve schema bekend gemaakt.

Ma 15 juli  – v.v. Alphia

Di 16 juli – Hippisch Centrum Zeegersloot + Bij Hen

Wo 17 juli – Fort Alpha + dagcamping Zegerplas

Do 18 juli – Alphians / WV Avanti + KV Tempo

Vrij 19 juli – Wet ‘n’ Wild + KV Tempo

Aanvangstijd is om 09.30u, ophaaltijd is 15.30u. Op woensdag is de ophaaltijd om 13.30u. En op donderdagavond is het avondprogramma van 18.00 – 22.00u.

U ontvangt bij inschrijving een informatiebrief met alle info over de locaties, tijden en alle andere belangrijke info!

In de eerste week van de zomervakantie kun je weer aan allerlei leuke activiteiten meedoen tijdens Het Alphense Voorjaarskamp 2024!

Van 15 t/m 19 juli staat het programma weer bol van de leuke dingen, met veel sport en spel, avontuur en natuurlijk gezelligheid!

Het kamp is toegankelijk voor iedereen van 7 t/m 13 jaar oud en biedt voor ieder wat wils! Dus ben je sportief, dan kom je zeker aan je trekken. Maar ook iedereen die van knutselen, puzzelen en veel gezelligheid houdt zal het ongetwijfeld heel erg naar z’n zin hebben tijdens deze kampdagen!

We verzamelen elke dag op een andere locatie. Zie daarvoor het volledige programma op deze website. Uiteraard sturen u bij inschrijving nog een brief met alle benodigde informatie!

Wat is er leuker dan een kampovernachting, compleet met kampvuur en een bonte avond!

Op donderdag 18 juli mag iedereen vanaf 9 jaar die dat leuk vindt blijven slapen in z’n eigen tent op het grasveld van KV Tempo. De slaapspullen en tenten kunnen vanaf 17.30u gebracht en opgebouwd worden.

De volgende morgen ontbijten we met elkaar, waarna we richting Wet ‘n’ wild wandelen. In de middag komen we terug bij KV Tempo om het programma af te sluiten. Er is in de ochtend vanaf 08.30u gelegenheid te tenten af te breken, of in de middag vanaf 15.00u

De overnachting kost €10,00 p.p. inclusief een vers ontbijt.

Mocht uw kind bepaalde medicatie slikken, dan worden we daar graag van te voren van op de hoogte gebracht. Voor eventuele vragen kunt u natuurlijk contact opnemen met ons: Remco Reij 06-18555904 of info@alphensesterren.nl.

Het is altijd handig om goed voorbereid op stap te gaan! Dus hieronder is lijst gemaakt met zaken die heel handig zijn als je straks op kamp gaat!

“Ik ga op vakantie en ik neem mee..”:

 • Een goed humeur
 • Lekker zittende kleding die een beetje vies mag worden
 • Sportschoenen of gympen
 • Een trui en een joggingbroek
 • Een extra paar sokken
 • Een windjack of dun jasje
 • Zwembroek / bikini
 • Handdoek
 • Slippers
 • Drinkfles met water
 •  Zonnebril
 • Pet / hoed
 • Zonnebrand crême
 • Een briefje met daarop vermeld medicijngebruik of bijzondere dieet-voorschriften
 • Een blocnote en een pen

Voor de slapers:

 • tent
 • slaapzak
 • zaklamp
 • toilettas met tandenborstel, tandpasta, kam, etc
 • pyjama
 • washandje+handdoek
 • Schoon ondergoed
 • setje schone kleren

We bieden een compleet verzorgd programma met veel en hele leuke activiteiten voor maar 135 euro. Dat is inclusief alle activiteiten, lunch en lekkere en gezonde tussendoortjes. En op donderdagavond een BBQ en overnachting in luxe bedstee!

Wilt u een losse dag boeken, dan kan dat ook. U betaalt dan slechts 25, 30 of 35 euro per dag, afhankelijk van de activiteiten die we die dag doen.  U betaalt 10 euro voor het donderdagavond programma en voor de de overnachting in eigen tent eveneens 10 euro pp.

Alle activiteiten

Maandag 15 juli - Zoveel leuks te doen!

We beginnen het kamp op het terrein van voetbalvereniging Alphia, waar we een fantastisch leuke dag gaan beleven met allerlei leuke activiteiten. Wat dacht je van – uiteraard – voetbal, dansen, estafette, tafeltennis, jeu de boules en een heel leuk verrassingsonderdeel. 

Natuurlijk is een heerlijke lunch weer inbegrepen en zorgen we voor genoeg lekkers én gezonds om je de hele dag van genoeg energie te voorzien bij alle leuke activiteiten. Natuurlijk kun je ook even lekker chillen met een spelletje als je even moe bent van alle activiteiten! 

Brengen: 09.30u bij Alphia

Ophalen: 15.30u bij Alphia

Sport-estafette

maandag 15 juli

Dansen

maandag 15 juli

Verrassingsonderdeel

maandag 15 juli

Spellen festival

maandag 15 juli

Dinsdag 16 juli - 5 sterrendag!

Vandaag staat in het teken van de ‘luxe sporten’ paardrijden en golf! Bij Hippisch Centrum Zeegersloot krijg je de kans om je eigen paard te bereiden. Natuurlijk onder begeleiding en met uitleg over wat er allemaal belangrijk is.

Daarnaast hebben we voor het tweede jaar de trainers van Golfclub Zegersloot weten te strikken voor een bijzondere golf-clinic! Je krijgt uitleg over het materiaal en de techniek die je nodig hebt om een bal over lange afstand weg te slaan, of juist van dichtbij te putten in de hole. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen in de mooie wereld van het golfen!

Na de lunch is het programma nog zeker niet voorbij, in het speelbos van Park Zegersloot houden we een estafette van hele leuke activiteiten, waaronder een fiets-race door het bos, een huttenbouw race, en een foto-speurtocht door het prachtige park.

Brengen: 09.30u bij Hippisch Centrum Zeegersloot  

Ophalen: 15.30u bij Bij Hen 

Paardrijden

dinsdag 16 juli

Golfen

dinsdag 16 juli

Fietsspeurtocht

dinsdag 16 juli

Huttenbouw

dinsdag 16 juli

Woensdag 17 juli - Lekker Actief & Ontspannen

We beginnen de dag actief bij outdoor park van Fort Alpha! Het is altijd weer een grote verrassing wat je gaat doen, want de trainers verzinnen elke keer weer nieuwe uitdagingen om je uithoudings- en doorzettingsvermogen te testen! Natuurlijk zorgen wij voor de nodige aanvulling van je energievoorraad, zodat je helemaal los kunt bij alle obstakels!

Daarna is het tijd om te chillen! Eerst gaan we creatief en artistiek aan de slag met grafitti maken op de speciaal daarvoor aangelegde wall-of-art. Na de weer vers bereide lunch zoeken we het water en het Zegerstrand op en gaan we lekker zwemmen, zandkastelen bouwen en leuke spellen op het veld van de dagcamping voor wie dat wil! Natuurlijk zorgen wij weer voor alle materialen om je een dag heerlijk te vermaken met allerlei leuke activiteiten! Let op, vanwege het volle programma de rest van de week eindigt deze middag een uur eerder om 14.30u.  Zo kun je thuis lekker verder chillen en je voorbereiden op de lange donderdag!

Brengen: 09.30u bij Fort Alpha

Ophalen: 14.30u bij Fort Alpha

Obstacle Park

woensdag 17 juli

Grafitti

woensdag 17 juli

Zwemmen

woensdag 17 juli

Zandkastelen

woensdag 17 juli

Donderdag 18 juli - Wie de bal kaatst..!

Vandaag zijn we de hele dag te gast op het sportterrein in Kerk en Zanen. We maken kennis met nieuwe en onbekende sporten, die ons worden uitgelegd door een team van ervaren trainers.

In de ochtend leer je de Engelse cult-sport rugby! Een rauwe sport, maar zeker niet een activiteit die gaat om elkaar omver stoten. Wat de sport wel allemaal inhoudt ontdek je op deze morgen.

Daarnaast krijg je les in een andere overzeese sport, honkbal. In Nederland relatief onbekend, in Amerika een van de de grootste sporten van het land. Je leert o.a. hoe je met een knuppel de bal wegslaat en hoe je met een speciale handschoen de bal kunt vangen.

Bij ‘de buren’ van Avanti staat een team van trainers klaar om je de fijne kneepjes van het wielrennen bij te leren. En dat gaat over veel meer dan alleen maar hard trappen. Hoe je een goede bocht maakt, hoe je de juiste balans vindt op je fiets en natuurlijk hoe je met je team als eerste over de finishlijn komt, dat ga je leren op een echte racefiets!

Brengen: 09.30u bij WV Avanti

Ophalen: 15.30u bij WV Avanti

 

Avondprogramma

Om 18.00u verzamelen we KV Tempo, waar we beginnen met een heerlijke BBQ, natuurlijk ook met vegetarische lekkernijen!

Daarna hebben we nog een heel leuk avondprogramma en een nachtspel. De niet-slapers kunnen tussen 21.00 – 22.00u worden opgehaald. 

Voor degenen die willen is er de mogelijkheid om te kamperen en te blijven slapen in je eigen tent! Dit geldt voor deelnemers van 9 jaar. Na een heerlijke (en waarschijnlijk veel te korte!) nacht kun je ’s ochtends genieten van een heerlijk vers ontbijt!

Brengen: 18.00u bij KV Tempo

Ophalen: vanaf 21.00u bij KV Tempo

Honkbal

donderdag 18 juli

Rugby

donderdag 18 juli

Wielrennen

donderdag 18 juli

Avondprogramma

donderdag 18 juli

Vrijdag 19 juli - Wet and Wild!

Wie van watersporten houdt, beleeft vandaag een topdag. Je krijgt eerst de kans om  te waterskiën bij Wet ‘n’ wild! Supergaaf en spectaculair natuurlijk. Maar ook vermoeiend. Daarom kun je ook op een andere manier nog genieten van ons prachtige waterrijke omgeving. Namelijk samen met iemand op de SUP, om al peddelend de Zegerplas te verkennen. Let op, zwemdiploma is bij deze activiteiten verplicht, evenals een zwemvest.

We hopen natuurlijk op mooi weer, en daarmee proberen we ‘strandgevoel’ helemaal compleet te maken met beachvolleybal en een tropisch getinte lunch op het zandstrand.

In de middag verkassen we naar Korfbalvereniging Tempo, een superleuke teamsport voor jongens en meisjes door elkaar. Je leert daar natuurlijk hoe je de bal in de korf moet gooien, maar ook een hoop andere tactische elementen die belangrijk zijn bij de sport. 

Om 15.30u drinken we nog even gezellig een drankje met elkaar en kijken we hopelijk terug op een heerlijk Summercamp!

Brengen: 09.15u bij Wet ‘n’ Wild  

Ophalen: 15.30u bij Korfbalvereniging Tempo

Waterskiën

vrijdag 19 juli

Suppen

vrijdag 19 juli

Beachvolleybal

vrijdag 19 juli

Korfbal

vrijdag 19 juli

Doe mee MET HET ORGANISEREN VAN DE JEUGDKAMPEN!

Bent u een ouder van een deelnemer en/of enthousiast en pro-actief aangelegd? Help ons dan om de Avonturenkampen nog verder te verbeteren. Voor de promotie, het werven van kampleiders, contact met de meewerkende partijen zijn we altijd op zoek naar mensen die een positieve bijdrage leveren aan alle activiteiten rondom de organisatie van deze evenementen.

Ook als u verbonden bent aan een vereniging die in de toekomst wellicht kan meedoen, of u hebt een bedrijf dat leuke workshops geeft bent u van harte welkom om mee te doen/denken! Neemt u geheel vrijblijvend vooral eens contact op voor meer info met Remco Reij 06-18555904 of stuur een mail naar info@alphensesterren.nl

Het Alphense Summercamp 2024 is…

Leuke workshops

Leer nieuwe sporten beoefenen zoals paardrijden, waterskiën of wielrennen. Ontwikkel je vaardigheden met puzzelen, leuke spelletjes of ontdek je verborgen talent met de creatieve workshops.

Voor iedereen wat wils

Het belangrijkste van een leuk kamp is gezelligheid!  En onder dat motto gaan we allemaal leuke activiteiten beleven – plezier staat voorop! Meedoen is zeker belangrijker dan winnen.

Veel zin en voor weinig geld

We doen nog steeds onverminderd hard ons best de Avonturenkampen voor iedereen financieel haalbaar te houden. We zijn ook voortdurend op zoek naar sponsoren en subsidies om zoveel mogelijk aan te bieden tegen een lage prijs.

Gezocht: Kampleiders m/v

Ben je tussen 16 – 21 jaar oud en vind jij het leuk om De Alphense Avonturenkampen op een enthousiaste manier te begeleiden?  Meld je dan aan en beleef heerlijke vakantiedagen met superleuke activiteiten! Klik hier voor aanmelding en info

Geef je op als kampleiding!

boek met 5 tegelijk en ontvang allemaal 10% korting!

Volg het kamp op Social Media

inschrijfformulier

JA!

 

Ik wil graag deelnemen aan het Alphense Summercamp 2024!

Ik ontvang na het versturen van een volledig ingevuld inschrijfformulier een bevestiging per email. Tevens ontvang ik een betaalverzoek voor het gehele kamp of voor 1 of meerdere dagen.

Maak een keuze

Het Alphense Summercamp 2024 is een initiatief van Alphense Sterren. Alle rechten voorbehouden.