HET LEUKSTE MEIVAKANTIE-KAMP VAN 2024 IN ALPHEN A/D RIJN!

Veel sport en veel spel

Maak kennis met nieuwe sporten dankzij onze samenwerking met diverse verenigingen in Alphen a/d Rijn!

Bonte avond, BBQ en overnachting

Het kamp is helemaal compleet met bonte avond, een BBQ bij het kampvuur en voor alle kinderen die willen een overnachting!

inclusief eten + drinken

Het Summercamp is volledig verzorgd, dat wil zeggen dat alle maaltijden en lekkere (gezonde) tussendoortjes zijn inbegrepen!

Het Alphense Voorjaarskamp 2024 is van 1 t/m 3 mei 

In samenwerking met de allerlei lokale verenigingen hebben we weer een superleuk programma bedacht om jou te vermaken tijdens de eerste week van de meivakantie! Met veel sport en spel, maar er wordt ook geknutseld, we hebben zandkastelen wedstrijd en op donderdagavond hebben we superleuk avondprogramma met BBQ, kampvuur én een overnachting!

Lees hieronder informatie over ons programma, hoe je je kunt inschrijven en hoe je kans maakt op een gratis zomerkamp.

Locaties

Het kamp speelt zich af op diverse locaties in Alphen. We gaan alle dagen op bezoek bij verschillende verenigingen. 

Wo 1 mei – TEAN + zwembad De Hoorn

Do 2 mei – Fort Alpha + Bowlingcenter Alphen

Do 2 mei – Avondprogramma in de Iederenehoeve

Vrij 3 mei – Zegersloot en dagcamping Zegerplas

Aanvangstijd is om 09.30u, ophaaltijd is 15.30u. U ontvangt bij inschrijving een informatiebrief met alle info over de locaties!

Kosten

De kosten voor het Summercamp zijn slechts 85 euro inclusief eten+drinken en alle activiteiten! Voor de kinderen die het donderdagavond programma willen meedoen bedragen de kosten 10 euro. Dit is inclusief BBQ en avondprogramma. Als je wilt kun je ook blijven overnachten in je eigen luxe bedstee! De kosten daarvan zijn 10 euro. Dat is inclusief ontbijt bij de boerin!

Wil je graag een dagje proberen, dat kan natuurlijk ook! Je betaalt dan 30 euro voor een dag, met de mogelijkheid de volgende dag(en) bij te boeken. Klik hieronder om direct naar het inschrijfformulier te gaan!

In de eerste week van de meivakantie kun je weer aan allerlei leuke activiteiten meedoen tijdens Het Alphense Voorjaarskamp 2024!

Van woensdag 1 t/m vrijdag 3 mei staat het programma weer bol van de leuke dingen, met veel sport en spel, avontuur en natuurlijk gezelligheid!

Het kamp is toegankelijk voor iedereen van 7 t/m 14 jaar oud en biedt voor ieder wat wils! Dus ben je sportief dan kom je zeker aan je trekken, maar ook iedereen die van knutselen, puzzelen en veel gezelligheid zal het ongetwijfeld heel erg naar z’n zin hebben tijdens deze kampdagen!

We verzamelen elke dag op een andere locatie. Zie daarvoor het volledige programma op deze website. Uiteraard sturen u bij inschrijving nog een brief met alle benodigde informatie!

Het Alphense Summercamp speelt zich af op diverse locaties. Alle locaties zijn goed bereikbaar met de fiets en de auto! Hieronder vind je een schema met de verschillende activiteiten en locaties per dag*.

 

*Sommige onderdelen zijn afhankelijk van de weersomstandigen. Bij slecht weer hanteren we alternatief indoorprogramma

 

Ochtend

Middag

Avond

Wo 1 mei

Tennis bij TEAN

Zwemmen in De Hoorn 

Do 2 mei

Fort Alpha + verrassingsonderdeel 

Bowlen bij Bowling Alphen

Do 2 Mei

BBQ / Bonte avond

Overnachting

Vr 24 juli

Creatief workshop + Minigolf

Wielrennen met Avanti

 

Wat is er leuker dan een kampovernachting, compleet met kampvuur en een bonte avond!

Op donderdag 2 mei mag iedereen die dat leuk vindt blijven slapen op de Iederenehoeve – ons geheime landelijke paradijsje aan de rand van Alphen. Gehost door de super aardige Irene Vogel een de ideale bestemming voor een groep met actieve kinderen. Ze kunnen er buiten spelen, we hebben een grote woonkamer met een kast vol spelletjes, een speelruimte met een poolbiljart, tafeltennistafel en een dartbord. En voor de dierenliefhebbers is er altijd de mogelijkheid de kippen te voeren! 

We slapen in de fantastische bedstedes in een apart gebouw in de tuin van de boerderij. Super de luxe en natuurlijk zijn er ook heerlijke douches en zelfs een hoekje waar je nog lekker een boekje kunt lezen voor het slapen gaan. En het leukste is, je mag met 2 of 3 personen in een bedstee! Denk eraan je eigen slaapzak mee te nemen en je schoenen uit te doen voordat je naar boven komt!

De overnachting kost €15,00 p.p. inclusief een vers ontbijt!

Mocht uw kind bepaalde medicatie slikken, dan worden we daar graag van te voren van op de hoogte gebracht. Voor eventuele vragen kunt u natuurlijk contact opnemen met ons: Remco Reij 06-18555904 of info@alphensesterren.nl.

Het is altijd handig om goed voorbereid op stap te gaan! Dus hieronder is lijst gemaakt met zaken die heel handig zijn als je straks op kamp gaat!

“Ik ga op vakantie en ik neem mee..”:

 • Een goed humeur
 • Lekker zittende kleding die een beetje vies mag worden
 • Sportschoenen of gympen
 • Een trui en een joggingbroek
 • Een extra paar sokken
 • Een windjack of dun jasje
 • Zwembroek / bikini
 • Handdoek
 • Slippers
 • Drinkfles met water
 •  Zonnebril
 • Pet / hoed
 • Zonnebrand crême
 • Een briefje met daarop vermeld medicijngebruik of bijzondere dieet-voorschriften
 • Een blocnote en een pen

Voor de slapers:slaapzak

 • zaklamp
 • toilettas met tandenborstel, tandpasta, kam, etc
 • pyjama
 • washandje+handdoek
 • Schoon ondergoed
 • setje schone kleren

0We bieden een compleet verzorgd programma met veel en hele leuke activiteiten voor maar 85 euro. Dat is inclusief alle activiteiten, lunch en lekkere en gezonde tussendoortjes. En op donderdagavond een BBQ en overnachting in luxe bedstee!

Wilt u een losse dag boeken, dan kan dat ook. U betaalt dan slechts 30 euro per dag en 10 euro voor het donderdagavond programma. De overnachting in de bedstee kost 10 euro pp. Als u een dag boekt kunt u altijd nog 1 of 2 dagen bijboeken. 

Neemt u dan contact op met ons via telefoonnummer 06-18555904 of info@alphensesterren.nl.

Alle activiteiten

Woensdag 1 mei

We beginnen de dag bij tennisvereniging TEAN waar we fantastisch leuke tennis clinic krijgen! Je hoeft zeker nog niet te kunnen tennissen om mee te doen aan dit onderdeel, want er is voor alle niveau’s een plekje. Daarnaast kun je je balvaardigheid testen met een spelletje tafeltennis of poolbiljart! Natuurlijk kun je ook een bordspelletje of lekker creatief doen met alle knutselspullen.

Na een heerlijke vers bereide lunch hebben we een mooie speurtocht uitgezet voor je in het naastgelegen Bospark. Dit is tevens de route op weg naar Zwembad De Hoorn, waar we in de middag gaan zwemmen en heerlijk kunnen genieten van alle binnen- en buitenbaden en natuurlijk de glijbaan en de duikplank!

Brengen: 09.30u bij TEAN

Ophalen: 15.30u bij Zwembad De Hoorn 

 

Tennis

woensdag 1 mei

Zwemmen

woensdag 1 mei

Speurtocht

woensdag 1 mei

Donderdag 2 mei

Om 09.30u starten we bij Fort Alpha voor een actief programma met veel outdoor activiteit! In het alsmaar groter wordende Obstacle Run Park wordt je getest op lenigheid, kracht en snelheid! Natuurlijk met voldoende pauzes met een lekker bekertje limonade en een fruitsnack.

Hierna gaan we aan de slag met een bijzonder onderdeel: heb je al eens met een op afstand bestuurbare auto gereden of met een echte drone gevlogen?? Dit is je kans, want je gaat onder begeleiding leren hoe je deze rijdende en vliegende apparaten onder controle krijgt!*

Na een lekkere lunch vervolgen we ons programma met een bijzondere wedstrijd op strand bij Wet ‘n’ wild. En we sluiten het dagprogramma af bij Bowling Alphen, waar je mag proberen zoveel mogelijk strikes bij elkaar te gooien!

Brengen: 09.30u bij Fort Alpha

Ophalen: 15.30u bij Bowling Alphen

* het vliegen met drones is afhankelijk van de geldende weersomstandigheden. Bij slecht weer wordt een alternatief programma gevolgd. 

 

Avondprogramma

Om 18.00u verzamelen we in de Iederenehoeve, waar we beginnen met een heerlijke BBQ, natuurlijk ook met vegetarische lekkernijen!

Daarna hebben we nog een heel leuk avondprogramma met o.a. tafeltennis, poolbiljart, darten en een avondspel. De niet-slapers kunnen tussen 21.00 – 22.00u worden opgehaald. 

Voor degenen die willen is er de mogelijkheid om te blijven slapen in een van de luxe bedstedes! Je hoeft alleen maar je eigen slaapzak en een pyjama mee te nemen om een onvergetelijke dag af te sluiten met een heerlijke nacht!

Brengen: 18.00u bij de Iederenehoeve

Ophalen: vanaf 21.00u bij de Iederenehoeve

Survival

donderdag 2 mei

Drones

donderdag 2 mei

Zandkastelen

donderdag 2 mei

Bowlen

donderdag 2 mei

Overnachting

donderdag 2 mei

Vrijdag 3 mei

Als je de kampavond en overnachting hebt geboekt dan begint je dag met een heerlijk ontbijt bij de boerin! De kampdag starten we met een creatieve workshop op de boerderij, waar vast ook nog tijd is voor een spelletje voetbal, darts of springen op de trampoline,

Halverwege de ochtend gaan we met de fiets richting het Zegersloot gebied. Eerst spelen we daar een ronde mini golf bij Bij Hen en nuttigen we een vers meegenomen lunch. Daarna rijden we door naar de dagcamping alwaar de trainers van wielervereniging Avanti met jullie een workshop wielrennen gaan doen. Sommige onderdelen moet je op je eigen fiets afwerken, voor andere oefeningen krijg je een mooie racefiets van de club! En zoals zo vaak het geval is, zal de klok snel genoeg half vier aanwijzen, en dat betekent tijd om bij te gaan komen en na te genieten van alle mooie avonturen van het kamp! 

Brengen: 09.30u bij Iederenehoeve

Ophalen: 15.30u bij Dagcamping Zegersloot (Parkeerterrein Ski Experience)

Creatief

vrijdag 3 mei

Minigolf

vrijdag 3 mei

Racefietsen

vrijdag 3 mei

Doe mee MET HET ORGANISEREN VAN DE JEUGDKAMPEN!

Bent u een ouder van een deelnemer of en/of  enthousiast en pro-actief aangelegd? Help ons dan om de Avonturenkampen nog verder te verbeteren. Voor de promotie, het werven van kampleiders, contact met de meewerkende partijen zijn wel altijd op zoek naar mensen die een positieve bijdrage leveren aan alle activiteiten rondom de organisatie van deze evenementen.

Ook als u verbonden bent aan een vereniging die in de toekomst wellicht kan meedoen, of u hebt een bedrijf dat leuke workshops geeft bent u van harte welkom om mee te doen/denken! Neemt u geheel vrijblijvend vooral eens contact op voor meer info met Remco Reij 06-18555904 of stuur een mail naar info@alphensesterren.nl

Het Alphense Voorjaarskamp 2024 is…

Leuke workshops

Leer nieuwe sporten beoefenen zoals bowlen, minigolf of wielrennen. En ontwikkel je vaardigheden met het besturen van een drone of een RC auto, of ontdek je verborgen talent met de creatieve workshops.

Voor iedereen wat wils

Het belangrijkste van een leuk kamp is gezelligheid!  En onder dat motto gaan we allemaal leuke activiteiten beleven – plezier staat voorop! Meedoen is zeker belangrijker dan winnen.

Meer zin en minder geld?

We doen nog steeds onverminderd hard ons best de Avonturenkampen voor iedereen financieel haalbaar te houden. We zijn voortdurend op zoek naar sponsoren en subsidies om zoveel mogelijk aan te bieden tegen een lage prijs.

Gezocht: Kampleiders m/v

Ben je tussen 16 – 21 jaar oud en vind jij het leuk om De Alphense Avonturenkampen op een enthousiaste manier te begeleiden?  Meld je dan aan en beleef heerlijke vakantiedagen met superleuke activiteiten! Klik hier voor aanmelding en info

Geef je op als kampleiding!

boek met 5 tegelijk en ontvang allemaal 10% korting!

Volg het kamp op Social Media

inschrijfformulier

JA!

 

Ik wil graag deelnemen aan het Alphense Voorjaarskamp 2024!

Ik ontvang na het versturen van een volledig ingevuld inschrijfformulier een bevestiging per email. Tevens ontvang ik een betaalverzoek voor het gehele kamp of voor 1 of meerdere dagen.

Maak een keuze

Het Alphense Voorjaarskamp 2024 is een initiatief van Alphense Sterren. Alle rechten voorbehouden.